Syrensorbet med mandelnougatine / Lilac sorbet with almond nougatine

Syrensorbet:
6 dl utspädd syrensaft
1st äggvita

Mandelnougatine:
60g mandel
1dl socker
1/2 mtsk smör
1/2 mtsk jordnötsolja
Rosta mandlarna 5 min på 250° i ugnen. Smält sockret i en kastrull till det är gyllenbrunt, häll i de krossade mandlarna, smör, olja och rör ihop till en fin smet. Forma den varma smeten efter behag. 

……………………………………………………………………………………………………………………………………

Lilac sorbet with almond nougatine:

Sorbet:
600 ml lilac juice
1 egg white

Almond nougatine:
60 g almonds
100 ml caster sugar
1/2 tbs butter
1/2 tbs peanut oil
Toast the almonds 5 min at 250 °C in the oven. Melt sugar in a saucepan until it is golden brown, add the chopped almonds, butter, oil and mix to a fine paste. Roll out and shape the hot mixture.

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Desserter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s