Syrensaft / Lilac syrup

Skynda er ut och plocka de sista syrenerna.

16st stora syrenklasar
1st ekologisk citron
10g citronsyra
1l vatten
1kg socker

Skölj blommorna, plocka dem och varva med skivad citron i en rymlig bunke.
Koka upp socker och vatten och rör ner citronsyran. Häll lagen över blommorna. Låt stå svalt i 4 dygn. Rör om en gång om dagen. Sila ifrån blommor och citron. Häll upp i rena glasflaskor och förvara i kylskåp eller frys saften.

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

Lilac syrup:
Hurry and pick the last lilacs!
16pcs large bunches of lilacs
1 organic lemon
10g citric acid
1l water
1kg sugar
Rinse the flowers, pick them and layer them with sliced ​​lemon in a large bowl.
Bring sugar and water to boil and stir in the citric acid. Pour the mixture over the flowers. Let chill for 4 days. Stir once a day. Strain off flowers and lemon and pour into clean glass bottles and refrigerate or freeze the syrup.
Detta inlägg publicerades i Dryck och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar