Tonfisk med sesam och koriander- och limeolja / Tuna with sesame and cilantro-lime oil

En bit färsk tonfisk steks på het, torr stekpanna ca 20 sekunder på var sida. Strö på med sesamfrön och flingsalt och skiva upp fisken. Dressingen gör du enklast genom att blanda ca 1/2 dl olivolja, saften av en 1/2 lime, en knippe koriander, några blad krysmynta och smaka sedan av med salt och peppar. Servera med solrosskott. Perfekt med ett glas friskt, torrt och kallt glas vitt vin.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Tuna with sesame and cilantro-lime oil:
A piece of fresh tuna is fried in a hot, dry pan for about 20 seconds on each side. Sprinkle with sesame seeds and sea salt and slice up the fish. Easiest way to make dressing is to mix about 1 / 2 cup olive oil, juice of a half lime, a bunch of cilantro, a few mint leaves and then taste with salt and pepper. Serve with sunflower sprouts. Perfect with a glass of fresh, dry and cold glass of white wine.

Det här inlägget postades i Varmrätter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s